Sport och FitnessUtomhus~~POS=TRUNC sporter~~POS=HEADCOMP

Ryska skidskytten Olga Viluhina: biografi, prestationer, bilder

Denna fortfarande mycket ung, men redan en framstående idrottare sin första meningsfull seger i den internationella konkurrensen vann 2006 VM. Hon deltog i junior tävlingar när hon var bara 14 år gammal. Olga Viluhina vann då inte bara sprint, men tjänade ytterligare två medaljer: i relä - silver i jakten - ett brons.

CV

Olga är född 1988 i Bashkortostan (Mezhyhirya), den 22 mars. Hennes föräldrar: fadern - GV Viluhina, en gång i tiden arbetade som civilingenjör, mor - OV Viluhina, operatören av det lokala pannhuset.

Inledningsvis arbetade Olga Viluhina i Idrottsskolan skidåkning. Hennes föräldrar kom dit. Men i den här typen av en flicka är inte allt gick, och hon blev ombedd att skidskytte. Detta var en milstolpe i början Oli karriär.

I gymnasiet, hon var en duktig elev, läsa en hel del sedan barndomen. Hon har en favorit författare Paolo Koelo roman "Elva minuter".

Olga Viluhina foto, första seger

Olga permanent coach - Valery Ivanov, nu - common law make.

Som nämnts ovan, den första betydande seger för de tävlande var vid World Junior skidskytte-VM 2006, som hölls i USA (i Presque Isle). Där är hon inte bara individuella lopp var där hon tog 26: e plats. I dessa tävlingar, kämpade hon med hög internationell nivå idrottare. Det bör noteras att endast två vid tidpunkten Viluhina skidskytte år.

Följande allvarlig konkurrens för henne var i Martello, där han också var skidskytte-VM. Men här kunde hon inte upprepa sin tidigare resultat och vann silver (andra plats) i stafett.

Den mest framgångsrika i idrottskarriär begåvade idrottare har varit EM, som hölls i staden Ufa (2009). Då Olga Viluhina blev fyra gånger europamästare bland unga idrottare. Dessa juniortävlingar hon kunde klättra på pallen i alla 4 steg i tävlingen och slutade på 1: a plats.

Splendid framgångar har inte gått obemärkt förbi företrädare för landets landslag. Hon var inbjuden att delta i tävlingar i Khanty-Mansiysk (steg Cup). Således var det i listan över de sex bästa idrottare och gick till laget i det ryska laget.

ytterligare framsteg

I det ryska laget för första gången gick hon Oberhov om avgifter för utbildning, där han oväntat blev sjuk. I detta avseende har det inte deltagit i någon tävling, och även hoppa över vissa stadier av IBU Cup. Under säsongen 2010/2011 Olga tog igen en del i den allra första etappen av VM, och sedan hennes hälsa misslyckades igen.

Efter en sjukdom Viluhina två gånger vunnit ledande plats i sprinten, som hölls i Italien och Sverige. Men på IBU Cup Olga Viluhina lämnas utan ett pris plats på grund av en löjlig tillsyn, slarv. Hon glömde att bära sitt nummer, och när du kör efter honom, idrottaren började med en hake och försenades i 40 sekunder. Exakt den här gången, och separera det från vinnaren av tävlingen.

Säsongen 2011-2012. Han förde idrottsman framgång. I Hochfilzen, vann hon med laget i den blandade relä och tog brons i loppet i Ruhpolding.

År 2013 vid VM skidskytte Olga Viluhina klättrade till 2: a plats.

Olympiad "Sotji-2014"

Sochi OS - de första olympiska spelen för 25-åriga idrottare. I detta avseende, ingen egentligen inte upp till förväntningarna. Men överraskade det många, när en 7,5 kilometer loppet vanns av OS-silver.

Hon kände ganska säker och försökte henne bäst inte att ge titeln slovakiska olympisk mästare Anastasia Kuzmina. Viluhina, skjuta bra, förlorar endast Kuzmina hastighet.

Kapabel Olga Viluhina småningom upprepade gånger tagit upp till podiet efter en stafettlag vinner loppet (både kvinnliga och blandas). Med rätt det är en regelbunden på topp 10 bästa ryska idrottare. Men innan de individuella utmärkelser högsta standard har ännu inte uppnåtts. Det är fortfarande att komma.