Sport och FitnessFotboll

Viljestark seger: essensen av begreppet och betydande matcher

Den viljestark seger är detta är en sällsynt företeelse i olika sporter. För att uppnå en stark vilje seger av laget måste visa en mycket stark karaktär och uthållighet, önskan att uppnå önskat resultat, vad som än händer. I dessa spel mycket ofta visar ledaregenskaper enskilda artister och kraften i andan av den kollektiva som helhet.

Viljestark seger i fotboll - vad är det?

Troligen långt från sport människor kanske inte omedelbart förstår ordet. Faktum är att lag ibland måste göra en vilja, kraft för att vinna och då var ställningen 0: 0. Till exempel kan du komma ihåg kampen den andra omgången av Euro 2016 mellan Frankrike och Albanien lag. Fram till den 90: e minuten höll lika bekostnad, även om franska har en betydande fördel. I stopptid, den framtida hem av euro finalister kunde göra två obesvarade mål. Men detta är inte en viljestark seger!

Användningen av en sådan sport term är lämpligt endast när vinner laget missade den första. Till exempel i en vänskapsmatch mellan landslaget i Rumänien och Ukraina före Euro 2016 rumäner har öppnat ett konto i den 22: a minuten av matchen, men i slutändan, ukrainska idrottare vann 4: 3.

Viljestark seger i finalen av stora turneringar

Den största turneringen i fotboll är:

• World Cup;
  • EM;
  • EM;
  • UEFA-cupen (Europa League).

I historien om världsfotbollen finns flera matcher med viljestark seger som fans minns i årtionden och kan citeras som ett exempel för tecken utbildningen för unga idrottare.

Minns 1930 VM, mellan Argentina och Uruguay. Naturligtvis deltagarna i matchen, och fans som deltog finalen är inte längre vid liv, men det var det första allvarliga comeback i finalen. Argentinare i matchen i första öppnade poäng och vann för första gången - 2: 1. Fotbollsfans är väl medvetna om att de första mästare var Uruguay. Under andra halvåret var de tre gånger slog porten till hans rivaler och vann 4: 2.

Finalen i Champions League 1998/1999, som på grund av summan av otur i den första semifinalen med "Bavaria" inte spela "Dynamo" Valery Lobanovsky, kom ihåg, förmodligen alla fans över 23-25 år. Forward "Bavaria" Mario Basler i 6: e minuten frispark vacker Stroke stroke runt muren. Målvakt "Manchester United" Edwin van der Sar kunde parera slaget. Sir Alex är mycket attack hela matchen men kunde inte göra mål den legendariska Oliver Kahn. Frikopplingen kom till 90 + 90 + 1 och 3 (dvs kompenseras för den andra halv, tiden) när Ole Gunnar Solskjaer och Teddy Sheringham två gånger scored efter utfodring vinkel. En seger för "United" med poängen 2: 1 kommer alltid att förbli i hjärtat hos fotbollsfans.

År 2005 fanns det en mer tung viljestark seger. Vid slutet av Champions League träffade vi, "Milan" och "Liverpool". Det italienska laget i första halvlek, gjorde tre gånger i portarna i den brittiska, inte släppa in ett enda mål. Det verkade som laget Andriy Shevchenko inte lät en motståndare. Men vad som hände på fältet från 45: e på 60 minuter, annat än ett mirakel inte nämna. Efter att ha förlorat direkt första halvåret Liverpool kunde slå tillbaka och föra den till en straffläggning, som de vann.

Sovjetiska och ryska landslaget

Viljestark seger ryska fotbollslag, tyvärr, det finns inte så ofta. Och detta problem har sina rötter i den sovjetiska förflutna. Men det finns en ljus sida!

Till exempel, som erinrar uråldrig OS 1952. I 1/8 finaler i Sovjetunionen landslaget spelat med Jugoslavien. Efter den 1: a gången vår yugam förlorade 0: 4. I början av 2: a halvlek var ställningen 1: 5, men ansträngningar Vsevolod Bobrov och Vasily Trofimov sovjetiska laget vann rätten att spela upp scoreline i den 89: e minuten.

Visst fanns det viljestark seger och det ryska laget. År 2015, ryssarna genomfört en vänskapsmatch med Vitryssland. Först öppnas av ryssarna i den 20: e minuten. Men då anfallaren Kazan "Rubin" Sergei Kislyak gjorde två mål i porten Igor Akinfeev, men i slutändan spelarna i det ryska laget lyckades ytterligare tre gånger för att bryta igenom försvaret av Vitryssland. Viljestark seger räknas i detta fall.

den ukrainska laget

Den första seger vilja laget i Ukraina är fast 18 maj, 1993 i Vilnius. Litauer öppnade poäng i 4:e minut och ukrainarna scored på 18: e och 22: e minuten. 25 maj tog 1994 Ukraina Vitryssland. Den första halvan slutade med poängen 0: 1, men då ukrainarna lyckats 3 mål i den andra halvan. September 6, 1995 i en officiell match, val för 1998 Mundialyu litauer gjorde också första hemma och vann 1: a halvlek. Detta faktum hindrade inte ukrainarna i den andra halvan för att skicka bollen i mål 3 Baltikum. En tredje viljestark seger över litauerna nåddes i Kiev 13 aug 1996. Viktor Leonenko kvitterade i den 45: e minut (1: 1), och matchen slutade till slut 5: 2 till förmån för Ukraina.

sportspel

Som ni vet, kan du tjäna pengar genom att göra framgångsrika sportspel. I grund och botten, spelarna satsar på seger gästerna eller värdar, dra antalet gjorda mål. Men det finns andra alternativ. Vad är en "viljestark seger" i priserna? Om du tror att matchen "Dynamo" (Kiev) - "Shakhtar" (Donetsk) vinner Dynamo, men de första poäng gruvarbetare kan säkert sätta på en viljestark seger Kiev. Om spelet är över så kommer du att kunna plocka upp vinsten.

Viljestark seger i fotboll (vad det är, vi har granskat i artikeln) - det är alltid en underbar och spännande skådespel.