Sport och FitnessFotboll

Resultaten: EURO 1960

Idén att hålla en turnering mellan grupper i Europa dök upp i 1927. Även inser det inte hända. Efter 30 år av UEFA återvände jag till denna idé och skapade en EM eller VM Anri Delone. Den första dragningen ägde rum 1960. Frankrike tog den sista delen.

förordningar

Inte alla europeiska lag har stött idén att hålla Euro-1960. För att delta i turneringen vägrade att 13 från 30 länder. Bland dem är Italien, England, Tyskland, Belgien och Sverige. Fotbollsförbundet anser att Cup kommer att hindra spelare återhämta sig efter säsongen.

De övriga 17 medlemsländerna i ligan deltog i dragningen 1/8 och 1/4 finaler. Det har gått i början av juni 1958. 14 lag, inklusive Sovjetunionen, började föreställningar på 1/8. Irland och Tjeckoslovakien genomfört en klassificering match.

1/8 och 1/4 finaler höll två matcher: hemma och borta. Semifinaler och UEFA EURO 1960 finalen hölls i Frankrike som Anri Delon var ordförande i det franska fotbollsförbundet.

start

Under EURO 1960 oavgjort inte strikt reglerad kalender - ledningsgrupper oberoende överens om tid och plats. Kvalmatcher som i teorin bör ske i första hand, som hölls endast 5 April och 10 maj 1959. Den första matchen hemma Irland vann med poängen 2: 0. Retur match hölls i Bratislava, tjeckerna kunde göra mål fyra obesvarade mål och vidare.

Debuten spelet UEFA EURO 1960 ägde rum September 28, 1958. Mötet mellan Sovjetunionen Ungern var den första europeiska Cup historia. Matchen spelades på stadion "Luzhniki".

1/8 finalen

EURO 1960 Fotboll Russian (USSR lag) började med en hemmamatch mot ungrarna. För att bekämpa den 100.000 fans. Det första målet i matchen (och historien om EM) gjordes i den 4: e minuten av den sovjetiska spelare Anatoliem Ilinym. EURO 1960 fotboll USSR blev den första i allt. Vyacheslav Metreveli ökade snart kontot och Valentin Ivanov gjorde genom att krossa. Ungrarna kunde svara endast en boll i den 84: e minuten.

Retur match hölls ett år senare - September 27, 1959. Återigen tur sid med den sovjetiska laget. Minimalt besegra ungrarna, gick Sovjetunionen till 1/4 finaler.

I det andra paret sammandrabbning mellan franska och grekerna. Den första matchen ägde rum i Frankrike. Fylld "Parc des Princes" såg åtta mål, sju av dem gjorde värdarna. Retur matchen slutade med poängen 1: 1.

Den första matchen mellan Rumänien och Turkiet ägde rum i Bukarest. Starkare än rumän, poäng tre obesvarade mål. April 26, 1959 i Istanbul värd den andra matchen. Turkiet vann 2: 0, men det var inte tillräckligt. I kvartsfinalen gick till rumänska laget.

Par Norge, Österrike första spelet som hölls i Oslo. Med ett visst antal poäng lyckats besegra österrikarna. Retur match hölls i Wien och slutade med poängen 5: 2 till förmån för Österrike.

I 1/8 finalen i UEFA EURO 1960 och FIFA träffade Jugoslavien och Bulgarien. Favorit i paret var uppenbart. Jugoslavien vann den första matchen i landslaget med poängen 2: 0. Den andra slutade oavgjort (1: 1).

En intressant par UEFA EURO 1960, blev Portugal DDR. Den första matchen ägde rum i Berlin, där värdarna medgav (2: 2). Gästen att träffas i Portugal, tyskarna gjorde två mål, men segern förblev mästare (3: 2).

Exodus par Spanien och Polen var ganska uppenbart. Bort spanska won (4: 2). Home vann 3: 0 och gick till 1/4 finaler.

Under de senaste par Danmark spelade mot vinnaren av kvalomgången - Tjeckoslovakien. I Köpenhamn var det inte möjligt att identifiera vinnaren (2: 2). Hemma tjeckerna slog danskarna stora (5: 1).

1/4 finalen

Den mest efterlängtade matchen blev Sovjetunionens-Spanien. Inför vinnaren var det svårt att förutsäga. Men fansen var inte avsedda att se spännande konfrontation. Orsaken var de politiska relationerna mellan de två länderna, som har ansträngda under dessa år. Spanien vägrade att besöka Sovjetunionen, erbjöd sig att vara värd för matcher på neutral mark. UEFA sa nej, böter teamet och tilldela diskvalificering. Således gick Sovjetunionen till semifinalen i UEFA EURO 1960.

Frankrike fick ett par Österrike. Den franska vann båda spelen. Ursprungs slutade med en poäng: 5: 2, den andra - 2: 4.

Portugal motsatte Jugoslavien. Den första matchen i den portugisiska knappt vann med en poäng på 2: 1. Response möte i Belgrad avslutade nederlag Portugal (5: 1).

Under de senaste mötte Rumänien och Tjeckoslovakien. Att vara i rangen av en favorit, tjecker vann säkert två matcher - (0: 2) (3: 0).

semifinalen

I slutet av maj 1960 hölls den dragningen för semifinalerna. Motståndarna i Sovjetunionen gick till Tjeckoslovakien. Frankrike spelade med Jugoslavien.

Match mellan Sovjet landslaget var på scenen "Velodrome". Enkelt inhemska spelare slå tjeckerna. Det första målet gjordes av Ivanov under andra halvåret, även fördubblats han resultat och Viktor Ponedelnik sätta stopp för matchen.

I den andra matchen ansågs det en favorit i Frankrike, trots avsaknaden av flera nyckelspelare. Jugoslaver ledde 1: 0, men omedelbart missade. Fransmännen har övertaget i spelet och den 53: e minuten ledde 1: 4. 55: e matchminuten gästerna gjorde en andra, men det var inte tillräckligt. Och sedan hände det otroliga. Mellan 75 och 79 minuter fick jugoslaverna noteras tre gånger och nådde finalen.

Match om tredje plats

Upprörd förlora Frankrike höll mycket tvekande finalmatchen mot tjeckerna. Missnöjda fans för alla fel buade sitt lag. Resultatet blev en seger för Tjeckoslovakien med poängen 2: 0.

finale

Match i Sovjetunionen Jugoslavien ägde rum på en blöta planen i regnet. I allmänhet, spelet var lika. Först ser bättre jugoslaver. Den 43: e minuten ledde Galic laget framåt. Svara sovjetiska spelare kunde ha på 49: e minut. Den andra halvan hölls under trycket av Sovjetunionen. Avslöja vinnaren inte var möjligt i det mesta. Bara 113 minuter, Viktor Ponedelnik gjorde det andra målet. EURO 1960 USSR laget vann tack vare envishet av spelarna och den medföljande lycka.